Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Неща с душа

a

Образователни играчки за деца на възраст от 1 до 3 години

от социално предприятие „Неща с душа“

С прохождането си децата започват да откриват света, който ги заобикаля. За тях всичко е ново, интересно и се изследва с любопитство. Във възрастта от 1 до 3 години те развиват много бързо своя потенциал с активно учене и изследване, както и чрез усъвършенстване на сетивата. Мария Монтесори нарича този потенциал „попиващ ум“.

Подходящи за тази възраст са ярки, разноцветни играчки от естествени материали, които стимулират сетивата (зрение, слух, осезание), могат да се сортират по различни признаци – цвят, големина или форма

Пъзелите с малко на брой едри елементи и красиви картинки стимулират координацията око-ръка, грубата и фината моторика, основните познания за ориентиране в двумерно пространство.

В тази възраст започваме с въпросите: С коя буквичка започва името ти, коя е буквата на мама или на дядо? На колко си годинки? Колко пръстчета има ръчичката? Въпреки че не учат реално азбуката или цифрите, децата в тази възраст проявяват интерес към буквите и броенето и с такива играчки развиват различни умения.

„Играта е работата на детето“ казва Мария Монтесори, а ние поясняваме, че тук няма норма, която следва да се изпълни и това е най-хубавото. Всяко дете е вселена и има своя индивидуалност, свое собствено темпо на развитие. Следвайте го и се забавлявайте заедно!

Публикувай коментар