a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Неща с душа

Социално предприятие "Неща с душа"

За нещата и хората с душа

Социално предприемачество

“Неща с душа” е социално предприятие, но какво всъщност значи това?

Социалното предприемачество започва с идеята да се направи нещо добро за обществото, околната среда, решаването на даден обществен проблем. Някои хора ни възприемат като бизнес, други ни възприемат като кауза. Е, истината е някъде по средата. Ние сме бизнес с кауза! И да, целта ни като бизнес е да сме успешни и да реализираме печалба. Разликата идва от това как се разпределя тази печалба – а именно за постигане на нашите социални цели.

Каузата ни е двойна

От една страна да изработваме качествени образователни материали, които внасят забавен игрови елемент в ученето, включително и за децата със специални нужди. От друга страна – да осигурим възможност за работа и приятни условия за труд на специалните хора, които работят в предприятието.

Започнахме с една мечта да сме част от нещо, което да предизвика реална положителна промяна. Някои ни казваха, че сме луди. Други ни се усмихнаха окуражително. А имаше и такива, които -луди като нас- решиха да ни подкрепят. За тях е тази статия.

Нашите хора

За да е успешно едно начинание, най- важни са хората, които застават зад него. А ние бяхме истински късметлии да съберем толкова усмихнат, отдаден и креативен екип. Всеки един от тях допринася със своята индивидуалност, своето желание да създаде нещо хубаво и добро, всеки един повярва в тази мечта и сме изключително благодарни за това. Във всички “неща с душа” е вложена много мисъл, желание и сърце!

Социално предприятие "Неща с душа" - Екипът

Една приятелка ми каза, че хората с душа се намират, а ние събрахме неоспорими доказателства за това!

Доброволците

Всичко започна още с подготовката на нашето ателие – нужен беше освежителен ремонт, а бюджет за ремонт не беше предвиден. Съдбата ни се усмихна под формата на 8 доброволци, които запретнаха ръкави и неуморно работеха редом с нас, за да превърнем офиса в приятно и цветно място за работа. Шкурене, шпакловане, боядисване, чистене – нищо не уплаши тази страхотна бригада. Не вярвам, че с пари щяхме да съберем по-добра!….

Социално предприятие "Неща с душа" - Доброволци

Дойде време да помислим и за наш си сайт, където да презентираме “нещата с душа”, които постепенно започнаха да се множат. Искахме да е красив и бърз и да ни представя по най-добрия начин, а трябваше да го правим със собствени усилия. Неминуемо се сблъскахме с куп неочаквани софтуерни проблеми, но на помощ ни се притече Николай Станков, без чиито професионализъм и отдаденост сайтът нямаше да е това, което е!

Партньорите

Благодарни сме на всички педагози, специалисти и родители, които се обръщат към нас с идеи за нови продукти и съвети как да адаптираме и подобрим съществуващите ни материали. За нас е важно да изработваме неща, които имат практическа стойност и са полезни за децата и за хората, които работят с тях.

И, разбира се, нашите отдадени партньори. Всички те припознаха каузата ни и ни помагат да популяризираме нашите продукти пред родители и специалисти като предлагат част от тях в своите магазини.

Към момента материaли и играчки от “Неща с душа” освен на нашия сайт, може да закупите и от :

Umeia.com

Магазинчето на детски център Casa di Maya в София

Shushulka.com

Публикувай коментар